Мажоритарники Київської області: хто найкраще виконує обіцянки

Читать на русском

Микола Бабенко поки що є найвідповідальнішим мажоритарником Київської області. Але у нього найменше обіцянок.
Слово і діло

У Київській області 9 депутатів-мажоритарників, найвідповідальнішим поки що є Микола Бабенко з групи «Довіра» – він виконав 25% обіцянок.

Про це повідомляє «Слово і діло».

Відзначимо, що при цьому у Бабенка обіцянок менше, ніж у інших мажоритарників – 12: виконав – 3 (25%), жодної проваленої немає, у процесі реалізації – 9. Депутат виконав обіцянки підтримати законопроєкт про ліквідацію штучних бюрократичних бар'єрів, впровадити механізм відповідальності за незаконне збагачення і внести зміни в законодавство для виключення Тарасівського родовища з державного плану розроблення корисних копалин.

20% обіцянок виконав уже позафракційний Олександр Дубінський. Всього у нардепа 173 зобов'язання: виконав – 34 (20%), провалив – 38, в процесі реалізації – 101. Дубінський, зокрема, виконав обіцянки підтримати закон про референдум, не голосувати за держбюджет-2021, вимагати від САП розслідувати заниження вартості оренди в аеропорту Бориспіль, не голосувати за «антиколомойський» закон.

Водночас Дубінський не зібрав підписи за висловлення недовіри прем'єр-міністру, не підтримав кандидатуру Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики.

Андрій Горобець зі «Слуги народу» виконав 17% обіцянок, всього у нього 42 зобов'язання: виконав – 7 (17%), не виконав – одне, в процесі реалізації – 34. Єдине, що поки не виконав депутат – не був присутній на всіх пленарних засіданнях, як повинен був відповідно до меморандуму партії.

Його колега з фракції Микола Галушко дав всього 39 обіцянок: виконав – 6 (15%), провалив – 3, в процесі виконання – 30. Депутат провалив обіцянки спростити процедуру імпічменту президента і ухвалити новий закон про землю.

По 14% обіцянок виконали Олег Дунда зі «Слуги народу» та Анна Скороход з групи «За майбутнє». У Скороход, за даними наших аналітиків, 58 обіцянок: виконала – 8 (14%), провалила – 8, в процесі реалізації – 42.

Скороход виконала обіцянки не йти в декрет, не голосувати за бюджет на 2020 року, подати законопроєкт про реформу енергоринку. Серед провалених обіцянок – подати в САП, Держбюро розслідувань і НАБУ заяву щодо Давида Арахамії.

У Дунди 37 обіцянок: виконав – 5 (14%), провалив – 4, в процесі виконання – 28. Нардеп провалив обіцянки бути присутнім на всіх пленарних засіданнях, домагатися запровадження обов'язкової конфіскації майна корупціонерів, домагатися притягнення чиновників до відповідальності за незаконне збагачення.

12% обіцянок виконав «слуга народу» Валерій Колюх. Всього у депутата 40 обіцянок: виконав – 5 (12%), провалив – 4, в процесі реалізації – 31. Нардеп, зокрема, виконав обіцянку відновити спалений фасад магазину, не виконав – одним з перших зареєструвати в парламенті законопроєкт про місцевий референдум.

Сергій Бунін з «Слуги народу», за даними «Слово і діло», дав 44 обіцянки: виконав – 5 (11%), жодної невиконаної немає, в процесі реалізації – 39. Серед виконаних обіцянок депутата – домагатися очищення і перезавантаження прокуратури, домагатися встановлення витрат на оборону в розмірі щонайменше 5% від ВВП.

Поки що найнижчий відсоток виконаних обіцянок в Ольги Василевської-Смаглюк. Нардеп зі «Слуги народу» дала 37 обіцянок: виконала – 3 (8%), провалила – 6, в процесі реалізації – 28. Василевська-Смаглюк не виконала обіцянку з меморандуму підтримувати всі законопроєкти, які передбачає програма партії. Також не виконано зобов'язання залучити чиновників до відповідальності за незаконне збагачення.

Порівняти політиків за рівнем виконання обіцянок можна на сайті «Слово і діло» за посиланням. Досить просто ввести в пошуковий рядок прізвища потрібних персон.

Нагадаємо, раніше ми писали, хто з мажоритарників Івано-Франківської, Рівненської, Житомирської, Хмельницької, Кіровоградської, Закарпатської, Запорізької, Полтавської, Чернівецької, Луганської та Сумської областей найкраще виконує обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: