Мажоритарники Івано-Франківської області: хто найкраще виконує обіцянки

Читать на русском

Хто з мажоритарників Івано-Франківської області найкраще виконує обіцянки, розібралося Слово і діло.
Слово і діло

В Івано-Франківській області шість депутатів-мажоритарників, найбільше обіцянок виконав Андрій Іванчук з групи «Довіра».

Про це повідомляє «Слово і діло».

У Іванчука за кілька депутатських каденцій зафіксовано 36 обіцянок: виконав – 13 (36%), провалив – 6, в процесі реалізації – 17.

За поточну каденцію у Іванчука ще немає ні виконаних, ні провалених зобов'язань. У процесі виконання у нього обіцянки з передвиборчої програми. Зокрема, подати законопроєкт про захист дітей та батьківства і про поліпшення соціального захисту населення, сприяти розробленню стратегії розвитку Прикарпаття, підтримувати футбольні школи.

20% обіцянок виконав Едуард Прощук з фракції «Слуга народу». У депутата всього 30 обіцянок: виконав – 6 (20%), невиконаних немає, 24 – в процесі реалізації. Прощук, зокрема, виконав обіцянки домагатися спрощення процедури імпічменту президента, домагатися притягнення чиновників до відповідальності за незаконне збагачення.

Його колега по фракції Ігор Фріс виконав 14% своїх зобов'язань. За даними «Слово і діло», у Фріса 43 обіцянки: виконав – 6 (14%), провалив – 2, в процесі виконання – 35. Нардеп, зокрема, виконав обіцянки підтримати продовження дії закону щодо Донбасу і підготувати поправки до законопроєкту про ринок землі.

Провалив депутат обіцянку наполягати на своїх поправках до законопроєкту про земельну реформу, а також обіцянку добиватися впровадження обов'язкової конфіскації майна корупціонерів.

Олександр Матусевич («Слуга народу») дав 36 обіцянок: виконав – 4 (11%), не виконав – 2, в процесі реалізації – 30. Нардеп провалив програмні обіцянки домагатися припинення свавілля правоохоронних органів і податківців щодо бізнесу.

Ще один «слуга народу» Володимир Тимофійчук дав 35 обіцянок: виконав – 3 (9%), невиконаних немає, в процесі реалізації – 32. Тимофійчук виконав обіцянку скасувати депутатську недоторканність, запровадити обов'язкову конфіскацію майна корупціонерів і не голосувати за ринок землі, якщо не врахують його поправки.

4% обіцянок виконала позафракційний депутат Оксана Савчук (балотувалася до парламенту від ВО «Свобода»). За підрахунками наших аналітиків, у Савчук 47 обіцянок: виконала – 2 (4%), провалила – одну, в процесі виконання – 44. Депутат, зокрема, виконала обіцянку не голосувати за відкриття ринку землі, провалила – забезпечити підтримку впровадження відкритих виборчих списків.

Порівняти політиків за рівнем виконання обіцянок можна на сайті «Слово і діло» за посиланням. Досить просто ввести в пошуковий рядок прізвища потрібних персон.

Нагадаємо, раніше ми писали, хто з мажоритарників Хмельницької, Кіровоградської, Закарпатської, Запорізької, Полтавської та Сумської областей найкраще виконує обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: