Мажоритарники Полтавської області: хто найкраще виконує обіцянки

Читать на русском

У Полтавській області 8 депутатів-мажоритарників, Слово і діло порівняло, хто краще виконує обіцянки.

У Полтавській області 8 депутатів-мажоритарників. Станом на сьогодні найвідповідальнішим є глава групи «Довіра» Олег Кулініч – він виконав 49% обіцянок.

Про це повідомляє «Слово і діло».

За кілька депутатських каденцій Кулініч дав 107 обіцянок: виконав – 52 (49%), провалив – 10, в процесі виконання – 45. Одна з останніх обіцянок, яку виконав нардеп – підтримати в другому читанні антирейдерський закон. При цьому Кулініч провалив зобов'язання про те, що його група підтримає всі законопроєкти, спрямовані на подолання наслідків пандемії коронавірусу.

На другому місці з великим відривом йдуть депутат від групи «За майбутнє» Юрій Шаповалов і «слуга народу» Костянтин Касай – вони виконали по 16% обіцянок.

У Шаповалова, який вже не вперше у Верховній раді, «Слово і діло» зафіксувало 37 обіцянок: виконано – 6 (16%), провалено – 4, в процесі виконання – 27. Так, за цю каденцію депутат виконав програмну обіцянку домогтися проведення реформи прокуратури.

Новачок в парламенті Касай дав 44 обіцянки: депутат виконав 7 зобов'язань (16%), жодного не провалив, 37 – в процесі реалізації. Усі його виконані обіцянки – з передвиборчої програми партії: домагатися припинення свавілля правоохоронних органів, впровадження незалежного аудиту якості автомобільних доріг тощо.

15% обіцянок виконав інший «слуга народу», який пройшов по мажоритарному округу в Полтавській області – Олексій Мовчан. Всього у Мовчана їх 40: 6 – виконано (15%), одна – провалена, 33 – в процесі виконання. Єдине, з чим поки не впорався нардеп – обіцянка добиватися припинення свавілля податківців щодо бізнесу. Він не голосував за створення Бюро економічної безпеки.

Дмитро Нальотов, теж член фракції «Слуга народу», виконав 7% обіцянок. Всього у нього, за даними «Слово і діло», 28 обіцянок: виконав – 2 (7%), жодної не провалив, 26 – в процесі. Нальотов виконав зобов'язання скасувати депутатську недоторканність і проголосувати за правку у справах Майдану.

По 6% обіцянок виконали Анастасія Ляшенко та Максим Березін зі «Слуги народу». У Ляшенко всього 16 обіцянок: виконала – одну (6%), провалила – одну, в процесі виконання – 14. Депутатка виконала обіцянку не підтримувати легалізацію грального бізнесу, якщо не будуть враховані її правки. Водночас вона провалила обіцянку наполягати на своїх поправках до законопроєкту №1009.

У її колеги Березіна обіцянок більше – 31: виконав – 2 (6%), провалив – 5, 24 – в процесі виконання. Депутат виконав програмні обіцянки домагатися впровадження незалежного аудиту якості автомобільних доріг і перезавантаження прокуратури. З невиконаних можна відзначити зобов'язання (прописане в меморандумі партії) бути присутнім на всіх пленарних засіданнях Ради.

Найменше за всіх обіцянок виконав Андрій Боблях зі «Слуги народу» – 3%. Всього депутат дав 30 зобов'язань: виконав – одне (3%), провалив – одне, в процесі виконання – 28. Боблях виконав обіцянку проголосувати за правку у справах Майдану і провалив – скасувати недоторканність депутатів.

Порівняти політиків за рівнем виконання обіцянок можна на сайті «Слово і діло» за посиланням. Досить просто ввести в пошуковий рядок прізвища потрібних персон.

Нагадаємо, раніше ми писали, хто з мажоритарників Хмельницької області краще виконує обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: