Мажоритарники Запорізької області: хто найкраще виконує обіцянки

Читать на русском

У Запорізькій області з 7 мажоритарників – 6 від Слуги народу. Хто найкраще виконує обіцянки, розібралося Слово і діло.

У Запорізькій області семеро депутатів-мажоритарників і всі, за винятком Олександра Пономарьова, члени фракції «Слуга народу». Їх об'єднує ще одне – всі їхні обіцянки з передвиборчої програми, виконані – приблизно однакові, а провалених у депутатів поки що немає. Найбільше обіцянок виконала Марина Нікітіна – 24%.

Про це повідомляє «Слово і діло».

У Нікітіної, яка балотувалася в парламент від «Слуги народу», до того ж і найбільша кількість обіцянок – 41: виконала вона 10 (24%), жодної не провалила і 31 залишається в процесі виконання.

Усі виконані обіцянки нардепа – програмні. Серед них – домагатися припинення свавілля податківців щодо бізнесу, відкрити ринок землі, домагатися спрощення процедури імпічменту президента.

На другому місці за рівнем відповідальності – член фракції «Слуга народу» Павло Мельник, який виконав 14% зобов'язань. Усього у Мельника 37 обіцянок: виконав – 5 (14%), жодної не провалив, 32 – в процесі реалізації.

Депутат, зокрема, виконав програмну обіцянку скасувати недоторканність і впровадити незалежний аудит якості ремонту доріг.

Трохи менше – 13% обіцянок – виконав Сергій Штепа. За даними аналітиків «Слово і діло», у Штепи 30 обіцянок: 4 виконав (13%), жодної проваленої, 26 – в процесі реалізації. Штепа теж виконав програмні обіцянки щодо недоторканності, імпічменту та аудиту доріг.

11% обіцянок виконала Юлія Яцик. У депутата 36 зобов'язань: виконала – 4 (11%), жодного проваленого, 32 – в процесі.

Нардеп-мажоритарник Геннадій Касай, за даними наших аналітиків, дав 30 обіцянок: виконав – 3 (10%), жодного проваленого, 27 – в процесі виконання. У Романа Сохи 28 зобов'язань: виконав – 2 (7%), решта – в процесі реалізації.

Олександр Пономарьов – єдиний в Запорізькій області представник «Опозиційної платформи – За життя». За кілька каденцій у депутата накопичилося 30 обіцянок: виконав – 2 (7%), провалив – 6, в процесі виконання – 22.

Останнє, що провалив нардеп – підвищити рівень мінімальної зарплати. Його виконані обіцянки – ще з парламенту VIII скликання.

Порівняти політиків за рівнем виконання обіцянок можна на сайті «Слово і діло» за посиланням. Досить просто ввести в пошуковий рядок прізвища потрібних персон.

Нагадаємо, раніше ми писали, хто з мажоритарників Хмельницької, Закарпатської та Полтавської областей найкраще виконує обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: