Мажоритарники Хмельницької області: хто найкраще виконує обіцянки

Читать на русском

У Хмельницькій області сім депутатів-мажоритарників. Слово і діло порівняло, як вони виконують обіцянки.
Слово і діло

У Хмельницькій області 7 депутатів-мажоритарників, на сьогодні найбільше обіцянок виконав Олександр Герега (група «За майбутнє») – 33%.

Про це повідомляє «Слово і діло».

Герега хоч і виконав більше всіх обіцянок, але їх у нього небагато – 39: виконав – 13 (33%), не виконав – 7, в процесі виконання – 19. Свої останні зобов'язання депутат виконав ще у Верховній раді VIII скликання. Останнє, що він провалив – надавати право володіння землею тільки українським громадянам (не з'явився на голосування за закон про ринок землі).

Нардеп Сергій Лабазюк («За майбутнє») всього дав 76 обіцянок, з них виконав 24 (32%), провалив – 28, 24 поки що в процесі реалізації. Остання виконана обіцянка депутата – не підтримувати законопроєкт про гральний бізнес.

Депутат-мажоритарник, член фракції «Слуга народу» Олексій Жмеренецький дав 50 обіцянок за час своєї каденції: виконав – 11 (22%), провалив – 5, в процесі реалізації – 34. Жмеренецький виконав обіцянку зареєструвати законопроєкт про віртуальні активи, перерахувати свою зарплату за місяць на закупівлю ШВЛ, домагатися скасування недоторканності нардепів.

Ще один «слуга народу» Микола Стефанчук дав 32 обіцянки: виконав – 6 (19%), жодної не провалив, 26 – в процесі виконання. Стефанчук виконав зобов'язання впровадити національну інвентаризацію лісів, зареєструвати законопроєкт про захист прав інтелектуальної власності, домагатися перезавантаження прокуратури.

У Віктора Бондаря («За майбутнє») аналітики «Слово і діло» зафіксували 118 обіцянок (це за кілька депутатських каденцій). Нардеп виконав 19 обіцянок (16%), провалив – 61, в процесі виконання – 38.

Єдине, що в цьому скликанні виконав Бондар – скасувати недоторканність нардепів. При цьому депутат провалив зобов'язання ввести механізм імпічменту президента і зберегти мораторій на продаж землі.

Олена Копанчук, депутатка-мажоритарниця від «Слуги народу», дала 46 обіцянок: виконала – 7 (15%), провалила – 2, 37 – поки що в процесі. Копанчук виконала обіцянку подати законопроєкт про залишок коштів від реалізації виробленої електроенергії на місця, проголосувати за поправку у справах Майдану, домагатися притягнення чиновників до відповідальності за незаконне збагачення.

З провалених обіцянок: Копанчук порушила умови меморандуму партії і її в вересні 2019 року упіймали на кнопкодавстві.

У депутата Ігоря Марчука («Слуга народу») наші аналітики зафіксували 44 обіцянки: він виконав 4 обіцянки (9%), провалив – одну, 39 залишаються в процесі виконання. Єдине, що не виконав Марчук – домагатися скасування депутатської недоторканності.

Порівняти політиків за рівнем виконання обіцянок можна на сайті «Слово і діло» за посиланням. Досить просто ввести в пошуковий рядок прізвища потрібних персон.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, як фракції виконували програмні обіцянки під час четвертої сесії парламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: