«Луцький терорист» оголосив голодування

Читать на русском
Затриманий Максим Кривош, який 21 липня захопив автобус з пасажирами в центрі Луцька, оголосив голодування.
volyn.com.ua

Затриманий Максим Кривош, який 21 липня захопив автобус з пасажирами в центрі Луцька, оголосив голодування.

Про це в п'ятницю, 31 липня, повідомляє ВолиньPost з посиланням на адвоката Сергія Тиможинського.

Захисник повідомив, що таким чином Кривош протестує проти умов утримання його в СІЗО.

Так, Сергій Тиможинський повідомив, що Максим Кривош вирішив голодувати через порушення його прав, зокрема через невмотивованого, на його думку, застосування наручників. Адвокат запевняє, що перші три дні перебування в СІЗО спецзасоби не застосовували. Тепер же наручники надягають кожен раз, коли випускають з камери. Мовляв, тепер у слідчому ізоляторі Кривоша утримують уже як засудженого, а не як затриманого, хоча поки немає рішення суду, за яким би він був визнаний злочинцем.

Також захисник Кривоша стверджує, що його підзахисному не дають змінного одягу, хоча він був серед вилучених під час затримання речей.

У той же час видання з посиланням на прес-службу прокуратури відзначає, що прокурори систематично відвідують СІЗО, і ніяких скарг від ув'язненого на режим або умови утримання не надходило.

Нагадаємо, 21 липня в Луцьку озброєний чоловік Максим Кривош захопив рейсовий автобус з 13 пасажирами. Він взяв їх у заручники. Чоловік вимагав від президента і українських чиновників виконати його вимогу - записати відео з текстом «Фільм «Земляни» 2005 року - дивитися всім». Вимогу терориста виконав Володимир Зеленський, після чого Кривош звільнив заручників, а сам був затриманий.

Після того як Кривош здався правоохоронцям, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання його передбачуваного спільника в Харкові; за його словами, між ними були нібито ділові контакти.

Під час обшуку у Михайленка вилучили зброю, яку він нібито пересилав покупцям поштою, в тому числі й до Луцька. Його підозрюють в незаконному зберіганні зброї. Сам Кривош заперечував, що мав спільників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: