Захоплення заручників у Луцьку: Зеленський розповів про переговори зі злочинцем

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський, коментуючи операцію зі звільнення заручників у Луцьку, зазначив, що зі свого боку робив все, щоб зберегти життя людей.
фото ОПУ

Глава держави Володимир Зеленський, коментуючи операцію зі звільнення заручників у Луцьку, зазначив, що зі свого боку робив все, щоб зберегти життя людей.

«Ми домовилися про те, що він зробить перший крок - відпустить кількох людей. У нас була інформація про пораненого, і я попросив його відпустити пораненого, вагітну жінку і дитину. Він сказав, що пораненого не існує, що це був блеф. Тому домовилися, що відпустить трьох осіб, і я після цього запишу відео», - розповів президент про свою телефонну розмову з людиною, який назвав себе Максим «Поганий» та утримував у заручниках 13 осіб в автобусі в Луцьку.

За словами глави держави, було досягнуто домовленості, що через пів години після того, як відеозвернення президента з'явиться у соцмережі, зловмисник випустить всіх людей з автобусу.

Вибухівка в Києві та захоплення заручників у Луцьку: чи є зв’язок між двома злочинамиЕпізоди у Києві та Луцьку між собою не пов’язані, але все ж можуть бути окремими спланованими акціями з метою залякування, вважає експерт.

«Подібно до того й сталося: десь за 30-40 хвилин (після відеозвернення. - ред.) він відпустив заручників», - зазначив Володимир Зеленський.

Президент підкреслив, що це був очевидний крок, який допоміг уникнути штурму захопленого автобуса і не ризикувати життям навіть однієї людини.

«Я з такими принципами живу, жив, буду жити - стати президентом і залишитися людиною. Ми маємо результат - всі живі. Ми не боремося за рейтинги - ми боремося за життя. І для мене це найголовніша цінність», - зазначив Глава держави.

Володимир Зеленський також повідомив, що українська влада розглядала кілька варіантів вирішення ситуації, а задля контролю доводилося робити перерви під час зустрічі з президентом Швейцарії, яка перебуває з державним візитом в Україні. Однак влада намагалася уникнути штурму, щоб не наражати на небезпеку життя людей. Глава держави спілкувався з терористом 7-10 хвилин.

Нагадаємо, вчора вранці в Луцьку озброєний чоловік захопив рейсовий автобус «Берестечко - Красилівка» і взяв пасажирів в заручники. За інформацією ЗМІ, він прикував людей кайданками до крісел маршрутки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: