Луцькому терористові повідомили про підозру

Читать на русском
СБУ повідомила про підозру Максиму Кривошу, який у вівторок захопив заручників у Луцьку. Його підозрюють у скоєнні терористичного акту.
Фото - InfoResist

Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру Максиму Кривошу, який у вівторок захопив заручників у Луцьку. Його підозрюють у скоєнні терористичного акту.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Захоплення заручників в Луцьку: інші схожі інциденти в УкраїніВ Україні в цьому році заручників захоплювали не тільки в Луцьку, а й в одеському суді. В кінці 2017 року було інцидент із захопленням заручників на пошті в Харкові.

Також Кривоша підозрюють у посяганні на життя працівника правоохоронного органу, у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України).

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування триває.

За даними слідства, чоловік захопив у Луцьку рейсовий автобус приміського сполучення з пасажирами і утримував його протягом дня, висуваючи вимоги до президента Володимиру Зеленському та іншим чиновникам.

Нагадаємо, 21 липня в Луцьку Максим Кривош захопив рейсовий автобус «Берестечко - Красилівка» і взяв пасажирів у заручники. Чоловік був озброєний і погрожував підірвати автобус у разі штурму.

Операція зі звільнення людей тривала близько 12 годин. У результаті - президент Володимир Зеленський виконав умову терориста. Зловмисника вдалося затримати. Жертв і постраждалих немає.

23 липня загарбникові оберуть запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: