Захоплення заручників в Луцьку: що пишуть в соцмережах

Читать на русском

21 липня в Луцьку захопили заручників в автобусі. У соцмережах обговорюють чи потрібно було Володимиру Зеленському виконувати умови терориста і чи могло бути захоплення постановкою.

У Луцьку вчора, 21 липня, був захоплений автобус з 13 людьми. Зловмисник на ім'я Максим Кривош зажадав від українських політиків випустити відеозвернення зі словами «Я – терорист в законі», а від президента Володимира Зеленського – зі словами «Фільм «Земляни» дивитися всім».

Володимир Зеленський виконав вимоги злочинця, після чого той відпустив спочатку трьох заручників, а потім і всіх інших. Кривоша затримали, Служба безпеки України порушила кримінальну справу за статтею «теракт».

«Слово і діло» зібрало з соцмереж думки про вчорашню НП в Луцьку.

«Людей звільнили живими і здоровими. Чи правильно зробив Зеленський, що виконав вимогу терориста в обмін на перших трьох осіб (що потім дало можливість домовитися з захоплювачем і відпустити всіх)? І взагалі, чи варті людські життя того, щоб йти на поводу у терористів? Це дуже серйозні питання. І вони ніколи раніше не вставали перед нами як перед нацією. Так, Зеленський вчинив в першу чергу як людина, якій реально небайдужі життя інших людей. Правильно це чи ні – ну, кажу, тут думки ніколи не зійдуться. Опоненти і Росія вже в унісон тиснуть на те, що він неправий. І на поступки терористів президенти ніколи не йдуть (насправді йшли різні і не раз). Але факт залишається фактом, ми зберегли своїх людей без втрат з нашого боку», – написала Катерина Золотарьова.

«Пішов Зеленський на поводу у терориста. Це маніпуляція тих, кому не подобається Зеленський. Що ми маємо на виході? Заручники врятовані, злочинець затриманий. Ніхто в процесі не постраждав. По-моєму, це ідеальний результат ситуації із заручниками. Чи можна було вчинити інакше? Не знаю, це питання до профільних фахівців. Але те, що, піди все інакше, а Зеленський не зняв би ролик, ті, хто сьогодні його за це засуджують, хором б кричали про «президенту пофіг на людей, йому що, складно було коротке відео записати, яке могло людей врятувати?» – написав Денис Гороховський.

«Захоплення мосту в Києві – спектакль. Захоплення заручників – спектакль. Мінування цивільних об'єктів – спектакль. Все у нас спектакль в Україні. Ні частки серйозності ні до чого. 6 років війни, а всюди хочемо побачити свої внутрішні політичні розборки. Не знаю, що має статися в країні, щоб ми зрозуміли про серйозність того, що відбувається навколо», – написав Володимир Фомічов.

«Я є переконаним прихильником легалізації вогнепальної зброї. І сьогоднішні події в Луцьку зайвий раз підтвердили правильність моєї позиції. Ніякі заборони не перешкодили луцькому терористові заволодіти тією зброєю, яка йому було потрібна для того, щоб протримати в заручниках десяток осіб і змусити президента Зеленського записати свій перфоманс. І плював він на закони, поліцію і замшілі аргументи про те, що легалізація вогнепальної зброї привела б до дикого росту злочинності. Я точно знаю, до чого б вона привела в даному конкретному випадку. Легалізація вогнестрілів привела б до того, що цей луцький чувак лежав би з кулею в голові в наступні пару хвилин після того, як він би оголосив про захоплення автобусу», – вважає Денис Попович.

«Захоплення заручників в Луцьку – це саме те, чого і слід було очікувати. І чому ж терорист зважився на цей крок? Та тому, що держава щодня і досить недвозначно дає зрозуміти, що терористові в Україні абсолютно нічого не загрожує. Реальні теракти у нас то хуліганством, то просто дурістю називають. А терористів не карають навіть якщо ті охоче зізнаються у скоєному», – написав Максим Могильницький.

Нагадаємо, «Слово і діло» зібрало на інфографіці інші інциденти із захопленням заручників в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: