Суд заарештував луцького терориста Кривоша

Читать на русском
Максима Кривоша, який в Луцьку захопив в заручники пасажирів автобусу, заарештували на 2 місяці без можливості внесення застави.
facebook.com/hromadskeua/videos

Луцький міськрайонний суд Волинської області 23 липня обрав запобіжний захід у відношенні Максима Кривоша, який захопив і утримував заручників в Луцьку.

Як повідомив головуючий суддя, суд прийняв рішення заарештувати Максима Кривоша на 60 діб без права внесення застави.

Теракт у Луцьку: чи варто було Зеленському говорити з терористомЗа рішення говорити з терористом Зеленський понесе політичну відповідальність, проте в цій ситуації таке рішення не можна називати хибним, вважає експерт.

Відзначимо, перед початком засідання Кривош заявив, що не шкодує про свій вчинок і заперечував наявність у нього спільників. Також він назвав «блефом» свою заяву про закладену у Луцьку вибухівку.

Нагадаємо, Кривоша звинувачують за чотирма статтями ККУ: захоплення заручників (за ч. 2 ст.147), незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263), посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця (ст. 348), терористичний акт (ст. 258).

21 липня в Луцьку Максим Кривош захопив автобус із заручниками і утримував їх близько 12 годин.

Він погодився відпустити людей тільки після того, як президент Володимир Зеленський виконав його вимогу - опублікував відео із закликом дивитися фільм «Земляни». Ніхто із заручників не постраждав.

22 липня зловмиснику повідомили про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: