Які обіцянки повинні виконати влітку мери та голови ОДА

Читать на русском

Восени в Україні відбудуться місцеві вибори, тому літо для мерів буде шансом виконати забуті обіцянки й підвищити свій рейтинг серед виборців. У голів обласних адміністрацій теж ситуація непроста – після карантину та епідемії коронавірусу президент анонсував кадрові висновки в регіонах. Які зобов'язання мерам і головам ОДА потрібно виконати в наступні три місяці, розбиралося «Слово і діло».

Завдання на літо для мерів

Не так давно в Києві відкрився оновлений зоопарк, а цього літа згідно з обіцянкою мера Віталія Кличка там буде завершено будівництво приматника.

Також улітку Кличко обіцяв повністю відновити рух Борщагівським шляхопроводом. А в серпні відкрити дитячий сад на вулиці Радунській, на Троєщині. За словами мера, садок буде розрахований на 260 місць (14 груп): «Це буде сучасний і красивий садок – з басейном, спортивним і актовим залами, кабінетами логопеда і психолога. Будівля буде повністю енергоефективною, із сучасними системами вентиляції та опалення. У приміщенні встановлять бойлери».

Мер Дніпра Борис Філатов хотів до середини літа 2020-го реконструювати всі історичні будівлі на проспекті Дмитра Яворницького. Обіцянку він давав ще наприкінці 2017 року, але, як повідомили в міськраді, з того часу жодних робіт із реконструкції не проводили. Прогнозуємо, що обіцянка буде не виконана.

В Івано-Франківську з 1 серпня повинні повноцінно запустити електронний квиток. Його запуск повинен був відбутися раніше, але довелося відкласти: «Минулого тижня вже прибули готові персоналізовані транспортні карти для пільгових категорій. На жаль, сам запуск безготівкового проїзду ми відкладемо до найкращих часів. Планувалося, щоб вже влітку працюватиме система електронних квитків, але вірусу байдужі наші плани», – розповів мер Руслан Марцінків 11 травня.

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк пообіцяв, що влітку буде завершена реконструкція Правобережного пляжу. Роботи йдуть за графіком.

Завдання на літо для голів ОДА

Керівник Закарпатської обласної державної адміністрації Олексій Петров обіцяв до вересня побудувати внутрішні туалети в школах Ужгородського району.

Олег Синєгубов обіцяв влітку завершити будівництво Полтавського обласного клінічного кардіологічного центру, а 1 липня завершити реконструкцію протитуберкульозного диспансеру в Супрунівці.

Крім того, голова Полтавської обладміністрації повинен наприкінці літа відкрити ЦНАП на вулиці Соборності (прямо біля будівлі адміністрації).

Подивитися, які обіцянки влітку повинні виконати президент Володимир Зеленський і члени Кабміну, можна на нашій інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і діло» відстежило, як змінювалися голови обладміністрацій при президентові Володимирі Зеленському.

Також ми писали про те, у яких кримінальних провадженнях фігурують мери українських міст.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: