Які обіцянки президент і Кабмін повинні виконати влітку

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує стежити за тим, як українські політики виконують свої обіцянки. Сьогодні пропонуємо подивитися, які обіцянки влітку повинен виконати президент Володимир Зеленський, а також Кабінет міністрів Дениса Шмигаля, (який на початку червня «відсвяткує» перші 100 днів роботи).

Які обіцянки повинен виконати Володимир Зеленський

Прямо 1 червня президент Володимир Зеленський обіцяв відкрити лікувально-діагностичний комплекс дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». «Охматдит нарешті готовий! У новому корпусі 1 квітня закінчили основні будівельні роботи. Відкриття плануємо 1 червня – до Дня захисту дітей», – заявив він. Нещодавно, на своїй пресконференції, Зеленський зазначив, що «зараз «Охматдит» – просто космос.

Крім того, у червні Зеленський обіцяв ввести в експлуатацію другу частину Бориспільської багатопрофільної лікарні, а третю частину – у липні.

На липень у глави держави в планах відвідати в Литві Четверту конференцію з питань реформ в Україні. «У наступному році Литовська Республіка прийматиме масштабний міжнародний захід – четверту Конференцію з питань реформ в Україні. Я радий повідомити, що дата її проведення узгоджена – це 7 липня. На запрошення президента Науседа я планую особисто взяти участь у цій важливій для нашої країни події», – розповів Зеленський.

Обіцянки членів Кабміну на літо

У прем'єр-міністра Дениса Шмигаля й міністра цифрової трансформації Михайла Федорова на літо є обіцянки, що стосуються Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Шмигаль запевнив, що перехідний період від ліквідації ДАБІ до запуску нових органів триватиме до червня включно. Федоров, у свою чергу, обіцяв, що з червня почне роботу новий реєстр будівельної діяльності замість реєстру ДАБІ.

У Федорова є ще одне завдання на літо – завершити бета-тестування проєкту «е-Малятко». Після цього в проєкті буде 10 послуг і він буде доступний на порталі «Дія».

Міністр інфраструктури Владислав Криклій обіцяв, що з початку червня Україна почне перші пасажирські залізничні перевезення дальнього сполучення, а з липня буде відновлено авіасполучення з Грузією.

Також Криклій взяв на себе зобов'язання в червні завершити реконструкцію злітної смуги аеропорту в Одесі.

На початку літа міністр юстиції Денис Малюська обіцяв почати конкурсні процедури для інвесторів у контексті перенесення СІЗО за межі міст. До липня Малюська планує скорочення апарату міністерства: «Найімовірніше, в три етапи, може навіть в чотири. Радикально різати штат і міняти співробітників, як це зараз намагається зробити Генпрокуратура, ми не наважилися. Вирішили трохи рознести за часом, щоб налагодити процедури й функції. Я побоююся, що, якщо ми почнемо скорочувати швидко й тисячами, це нам може відгукнутися – у вигляді проблем з безпекою даних, із правами громадян, із послугами. Тому ми вибрали поступовий шлях. Крім того, на швидкі звільнення потрібні великі гроші одномоментно».

Нагадаємо, до річниці Володимира Зеленського на посаді президента «Слово і діло» зібрало топ його виконаних і провалених обіцянок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: