Шмигаль не бачить потреби запроваджувати режим НС в Україні

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що для запровадження режиму надзвичайного стану в країні на сьогоднішній день немає потреби.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що для запровадження режиму надзвичайного стану в країні на сьогоднішній день немає потреби.

Таку заяву голова Кабміну зробив в ефірі ток-шоу Свобода слова.

У МОЗ закликали оголосити надзвичайний стан: за та протиМіністр охорони здоров'я Ілля Ємець виступає за впровадження в Україні надзвичайного стану.

«На даний момент немає потреби запроваджувати надзвичайний стан в Україні ... розвиток цього коронавірусу в Україні є помірним, на відміну від інших країн», - сказав Шмигаль.

Також Шмигаль додав, що впровадження надзвичайної ситуації в окремих регіонах України, де зафіксовані випадки коронавірусу - достатня міра, щоб ефективно управляти ситуацією, там, де в цьому є необхідність.

«Цього тижня не виглядає так, ніби є така потреба запроваджувати надзвичайний стан», - підкреслив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Ілля Ємець виступив за запровадження надзвичайного стану в Україні через поширення коронавірусної інфекції.

У понеділок, 23 березня через загрозу поширення коронавірусу в Україні, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні оголосив надзвичайну ситуацію ще в трьох областях.

«Слово і Діло» розібралося, що таке «режим надзвичайної ситуації», в чому різниця з «режимом надзвичайного стану», які зобов'язання покладаються на громадян і який особливий правовий режим підходить Україні, докладніше - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: