У МОЗ наполягають на запровадженні надзвичайного стану

Читать на русском
Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець виступив за запровадження надзвичайного стану в Україні через поширення коронавірусної інфекції.

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець виступив за запровадження надзвичайного стану в Україні через поширення коронавірусної інфекції.

Про це повідомляється на сторінці МОЗ в Facebook.

Надзвичайна ситуація чи стан: у чому різниця та який режим потрібен УкраїніЩо таке режим надзвичайної ситуації, у чому різниця з режимом надзвичайного стану, які зобов’язання покладаються на громадян та який особливий правовий режим підходить Україні?

За словами глави МОЗ, якби надзвичайний стан було запроваджено раніше, то вдалося б уникнути такого стрімкого поширення хвороби, як тепер.

«Я говорив про це ще з першого дня своєї роботи в уряді. Це треба було робити з самого початку. Якби це вдалося, то такого поширення, яке зараз розвивається геометрично, не було б», - заявив Ємець.

При цьому міністр зазначив, що для ефективної боротьби з поширенням коронавірусу в Україні всі громадяни повинні мінімізувати свої соціальні контакти, неухильно дотримуватися правил гігієни, а також виконувати інші поради МОЗ.

Нагадаємо, на вечір неділі в Україні МОЗ підтвердило 73 випадки зараження коронавірусною інфекцією. За останню добу виявлено 26 нових випадків.

Також стало відомо про 18 підозр на коронавірус в Запорізькій області.

«Слово і Діло» розібралося, що таке «режим надзвичайної ситуації», в чому різниця з «режимом надзвичайного стану», які зобов'язання покладаються на громадян і який особливий правовий режим підходить Україні, докладніше - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: