У Дніпропетровській області оголосили надзвичайну ситуацію

Читать на русском
У Дніпропетровській області запровадили режим надзвичайної ситуації в рамках боротьби з коронавірусом. Це вже четверта область України, де оголошено НС.

У Дніпропетровській області оголосили надзвичайну ситуацію, щоб не допустити нових спалахів коронавірусної інфекції в регіоні.

Про це повідомила пресслужба Дніпропетровська ОДА в п'ятницю, 20 березня. Рішення про введення НС було ухвалено регіональною комісією з надзвичайних ситуацій в Дніпропетровській області.

Як зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко, режим надзвичайної ситуації необхідний для оперативного реагування та мінімізації наслідків пандемії коронавірусу.

Що таке режим надзвичайної ситуації та як він вплине на життя людейНадзвичайну ситуація запровадили в трьох областях. Які права та обов'язки є в українців на період НС і чим цей режим відрізняється від надзвичайного стану.

«Будемо жорстко стежити за виконанням карантинних заходів, яких жителі області повинні дисципліновано дотримуватися», – заявив Бондаренко.

Як уточнили в ОДА, для мобілізації сил і засобів захисту населення в Дніпропетровській області створили штаб. Туди увійшли керівники ДСНС, Нацполіціі, транспортні та інші служби. Керівником призначили заступника голови ОДА Дмитра Стригуна.

Основне завдання штабу – моніторинг епідситуації в області, прогнозування зон можливого поширення коронавірусу та організація заходів у боротьбі з інфекцією. Також серед завдань штабу – забезпечення населення засобами індивідуального захисту.

Додаткових обмежень режим НС для жителів Дніпропетровської області поки не спричинить.

Нагадаємо, в Україні надзвичайну ситуацію раніше оголосили в Чернівецькій, Житомирській та Київській областях.

19 березня в МОЗ повідомили, що випадки коронавірусу підтверджені в Дніпропетровській області. На сьогодні в Україні зафіксовано 26 випадків COVID-19. Три з них – летальні.

«Слово і Діло» вирішило нагадати, які симптоми коронавірусу та як від нього вберегтися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: