Надзвичайну ситуацію оголосили в Києві

Читать на русском
У Києві оголосили надзвичайну ситуацію для посиленої боротьби з коронавірусом. Ніяких додаткових обмежень для киян вона не передбачає.

Кабінет міністрів оголосив в Києві надзвичайну ситуацію у зв'язку з поширенням коронавірусу. Також уряд встановив режим НС в Івано-Франківській та Дніпропетровській областях, де раніше таке рішення було прийнято на місцевому рівні.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив в офіційному Telegram-каналі в п'ятницю, 20 березня.

За словами Шмигаля, ніяких додаткових обмежень режим надзвичайної ситуації не передбачає. Він необхідний лише для того, щоб мобілізувати зусилля для боротьби з поширенням COVID-19 в Україні.

Що таке режим надзвичайної ситуації та як він вплине на життя людейНадзвичайну ситуація запровадили в трьох областях. Які права та обов'язки є в українців на період НС і чим цей режим відрізняється від надзвичайного стану.

Нагадаємо, раніше надзвичайну ситуацію оголосили в трьох областях - Чернівецькій, Житомирській та Київській.

Сьогодні стало відомо, що надзвичайну ситуацію оголосили в Дніпропетровській області, щоб не допустити нових спалахів коронавирусной інфекції в регіоні. Рішення про введення НС було прийнято регіональною комісією з надзвичайних ситуацій в Дніпропетровській області.

Таким чином, уже в п'яти областях та Києві оголосили надзвичайну ситуацію через коронавірус.

На сьогоднішній день в Україні підтверджено 26 випадків коронавірусу. З них, за даними МОЗ, три летальні.

Також 20 березня стало відомо, що перший випадок коронавірусу виявили у Львові. Інфекцією заразився місцевий мешканець 1950 року народження, який нещодавно повернувся з Німеччини. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Інформацію про коронавірус у Львові в МОЗ поки не повідомили.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: