У МОЗ розповіли, чому обрали санаторій у Полтавській області

Читать на русском
Санаторій Нацгвардії в селищі Нові Санжари в Полтавській області можна було швидко звільнити. Саме тому його обрали як об'єкт для обсервації людей, що прибули з Китаю.
facebook.com/anton.gerashchenko.7

Медичний центр Нацгвардії «Нові Санжари» обрали для обсервації евакуйованих з Уханю, оскільки його можна було швидко звільнити.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, у четвер, 20 лютого під час брифінгу.

«Це заклад державного рівня, який можна було досить швидко звільнити і без будь-яких проблем для системи медичної допомоги, МВС і системи захисту кордонів нашої держави, це не призведе до будь-яких проблем», - зазначив Ляшко.

Евакуація українців із Китаю: чи варто панікувати20 лютого в Україну прилетів літак з евакуйованими українцями та іноземцями з епіцентру спалаху коронавірусу – міста Ухань у Китаї.

За його словами, теоретично будь-який санаторій або медцентр в Україні міг стати місцем обсервації, оскільки китайський коронавірус не передається аерогенним шляхом. Ним можна заразитися тільки повітряно-крапельним шляхом.

«Захиститися відстанню - буквально досить 1,5-2 метри», - зазначив Ляшко.

Нагадаємо, за офіційними даними, з Китаю в Україну прибули 94 особи: 22 члени екіпажу і супроводжуючого медперсоналу, а також 72 пасажири (українці та іноземці – громадяни Ізраїлю, Норвегії, Чорногорії, Аргентини, Панами, Коста-Ріки, Домінікани, Еквадору та Іспанії) .

Усі евакуйовані з Китаю пробудуть в санаторії «Нові Санжари» в режимі обсервації 14 днів. У медцентрі поруч з ними будуть цілодобово чергувати лікарі, а сам санаторій – охороняти поліція.

Керівництво медцентру заявило про готовність прийняти евакуйованих з Уханю. Водночас жителі Нових Санжар вийшли на акції протесту - люди блокують в'їзди в селище і палять шини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: