Евакуація з Китаю: ПЦУ закликала проявити милосердя

Читать на русском
У ПЦУ закликали всіх громадян, зокрема жителів Нових Санжар, проявити милосердя і терпимість у зв'язку з напруженою атмосферою через евакуацію з Уханя.

У ПЦУ закликали всіх громадян, зокрема жителів Нових Санжар, проявити милосердя і терпимість у зв'язку з напруженою атмосферою через евакуацію з Уханя.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ в четвер, 20 лютого.

У мережі обговорюють евакуацію українців із КитаюЕвакуйованих із китайського Уханя українців привезуть до санаторію в Полтавській області. Там протестують місцеві жителі. Ми зібрали, що про це думають у соцмережах.

«Дорогі брати і сестри, співвітчизники! У зв'язку із поверненням до України наших громадян, яких евакуювали із Китаю, де поширилося небезпечне захворювання, ми спостерігаємо прояви агресивного ставлення до їхнього приїзду на Батьківщину. Хоча медичними службами засвідчується, що серед тих, хто повернувся, немає хворих, і необхідність проходження карантину є додатковим та необхідним заходом безпеки – страх і відчуження підштовхують людей до неприйняття», – йдеться в повідомленні.

У ПЦУ додали: «Церква не може відповідати за медичну сторону питання, яка в компетенції фахівців і регулюється державою. Але ми зобов'язані вказати на моральну сторону виклику, із яким зіштовхнулося наше суспільство».

«Заклик до милосердя і любові до ближніх – основа закону Божого і пряме веління Господа Ісуса Христа... Прояв милосердя до ближнього, який опинився в біді і скрутному становищі – головний сенс притчі про милосердного самарянина (Лк. 10: 29-37), в образі якого Бог вказує нам, як слід кожному робити тоді, коли бачиш іншого, навіть чужої і незнайомої тобі людині в нагальній потребі. Загалом принцип ставлення до ближніх, за словом Господа, дуже простий і зрозумілий», – відзначили в ПЦУ.

«Тому кожен із нас може і має зрозуміти, як нам ставитися до тих, кого евакуюють із Китаю – так само, як би ми хотіли, щоб поставилися до нас, якби ми опинилися на їхньому місці!... Отже, нехай страх перед хворобою не затуманює наші розум і совість, нашу людяність!» – додали в Православній церкві.

Раніше повідомлялося, що депутати звернуться до ДБР через чиновників, які перешкоджали евакуації з Уханя.

Також нагадаємо, автобус із евакуйованими виїхав із харківського аеропорту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: