У Полтавській області протестують проти розміщення українців з Уханя

Читать на русском

У Полтавській області жителі вимагали не розміщувати в місцевому медцентрі українців, яких привезли з китайської провінції Ухань. Люди перекривали дорогу і домагалися реакції місцевої влади.

На Полтавщині місцеві жителі влаштували пікет, щоб не допустити розміщення в регіоні прибулих з Китаю українців.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ. Пікет пройшов вранці 20 лютого біля медичного центру «Нові Санжари». За словами місцевих жителів, вони отримали інформацію, що саме в цій установі можуть поселити громадян України та іноземців, яких спецрейсом евакуювали з охопленого коронавірусом Уханя.

З самого ранку люди перекрили дорогу біля медцентру. Протестувальники заявили, що будівля «Нових Санжар» зовсім не підходить для обсервації людей.

На протести відреагувала місцева влада. Чиновники заявили, що проведуть позачергову сесію, на якій з доповіддю по даній ситуації виступить представник СБУ.

Також повідомляється, що на виїзді з Нових Санжар відбулися сутички між місцевими жителями і правоохоронцями. Кількох протестувальників затримала поліція.

Нагадаємо, за останніми даними, борт літака SkyUp, що виконує спеціальний рейс із китайського Уханя до України, приземлився в аеропорту «Бориспіль» для дозаправки і продовжить політ до Харкова.   Літак забрав з Уханю 48 українців і 29 іноземців - громадян Ізраїлю, Норвегії, Чорногорії, Аргентини, Панами, Коста-Ріки, Домінікани, Еквадору та Іспанії.

У МВС заявили, що після прибуття всі українці та іноземці будуть ізольовані на карантин на 14 днів. При цьому навколо карантинної зони буде створено подвійне кільце захисту. Місце карантину поки тримається в секреті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: