Евакуація українців з Китаю: медики не пустили на борт чотирьох громадян

Читать на русском
Китайські медики не дозволили піднятися на борт літака, який проводить евакуацію в Україну, чотирьом громадянам.

Китайські медики не дозволили піднятися на борт літака, який проводить евакуацію в Україну, чотирьом громадянам.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі телеканалу «Україна».

«На етапі огляду китайськими медиками не допущено на борт 4 людини, 3 з них українці та 1 — іноземка. Після цього українські фахівці, медики, які супроводжують цей рейс, провели додатково фінальний огляд. Всього на борт допущено 73 людини. По прибуттю вони будуть розміщені в обсервацію у визначеному урядом об’єкті. Ті, кого не було допущено до евакуації, знаходяться під наглядом китайських лікарів та перебувають на постійному зв’язку з консульською службою».

Він зазначив, що евакуація проходить у штатному режимі, і наразі літак вже вилетів.

Раніше повідомлялося, що борт із евакуйованими українцями має прилетіти до аеропорту Бориспіль 20 лютого о 8 ранку. Український літак вивезе з Уханя 48 українців і 29 іноземців - громадян Ізраїлю, Норвегії, Чорногорії, Аргентини, Панами, Коста-Ріки, Домінікани, Еквадору та Іспанії.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що по прибуттю всі українці та іноземці будуть ізольовані на карантин на 14 днів. При цьому навколо карантинної зони буде створено подвійне кільце захисту. За словами заступника міністра охорони здоров'я України Дмитра Коваля, для прийому евакуйованих із Китаю громадян готові чотири місця в різних містах України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: