Протести в Полтавській області: силовики пустили в хід БТРи

Читать на русском

У Полтавській області, куди везуть евакуйованих з китайського Уханю українців, місцеві жителі блокують дороги. Почалися зіткнення з поліцією, силовики застосували військову техніку.

У селищі Нові Санжари Полтавської області посилилися акції протесту місцевих жителів проти розміщення українців з Китаю. Поліції довелося задіяти військову техніку.

Про це повідомив Telegram-канал PavlovskyNews. За їхньою інформацією, зараз в селищі - безліч силовиків в повній екіпіровці, також під'їхали БТР.

«Поліція спільно з Нацгвардією і при використанні важкої військової техніки, під крики протестуючої юрби, намагається прибрати автомобілі протестуючих з проїжджої частини», - сказано в повідомленні.

Портал «Суспільне Полтава» виклав відео з місця подій.

Під Новими Санжарами сутички з поліцією. Місцеві не хочуть аби сюди везли українців з УханюСуспільне Полтава

Також повідомляється, що біля санаторію протестуючі почали палити шини.

В ГУ Нацполіціі в Полтавській області закликали місцевих жителів зупинити пікети і не порушувати закон. Щоб припинити правопорушення силовики знайшли більше 10 найбільш агресивно налаштованих людей і «роз'яснили їм юридичні наслідки вчинення протиправних дій і провели превентивні бесіди», - відзначили в пресслужбі.

В Нові Санжари також прибув голова ОДА Олег Синегубов. На своїй сторінці в Facebook він повідомив, що провів бесіду з місцевими активістами і закликав людей не панікувати.

«Будь-хто міг опинитися на місці тих людей. Вони повертаються додому. Це чиїсь діти, батьки, рідні. Всіх перевірили китайські і вітчизняні медики. І в жодного немає симптомів гострої респіраторної інфекції», - написав Синегубов.

Нагадаємо, пікети в Полтавській області почалися ще увечері 19 лютого. Місцеві жителі дізналися, що евакуйованих з Уханю українців помістять в медичний центр Нацгвардії в Нових Санжарах. В знак протесту люди перекрили дорогу до медцентру.

Сьогодні, 20 лютого, інформацію про розміщення евакуйованих в Нових Санжарах офіційно підтвердили в МВС України.

При цьому президент Володимир Зеленський особисто закликав українців до людяності і пообіцяв, що в медцентрі будуть дотримані всі можливі заходи безпеки.

Літак з евакуйованими з Китаю українцями опівдні 20 лютого приземлився в Харкові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: