Зеленський розповів, куди поселять евакуйованих українців з Китаю

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський розповів, куди поселять евакуйованих українців із Китаю. Вони житимуть у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах.

Президент України Володимир Зеленський розповів, куди поселять евакуйованих українців з Китаю. Вони житимуть у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах.

За його словами, заходи безпеки безпрецедентні, тому вірус в Україну не потрапить.

Літак з Уханя приземлився в «Борисполі» на дозаправку – МВСБорт літака SkyUp, що виконує спеціальний рейс із китайського Уханя до України, приземлився в аеропорту Бориспіль для дозаправки і продовжить політ до Харкова.

«Усі, хто піднявся на борт, у задовільному стані. Вони здорові, але мають пройти карантин і обсервацію протягом 14 днів. Евакуйовані житимуть у закритому медичному центрі Національної гвардії в Нових Санжарах. Він буде повністю ізольований та переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки. Протягом двох тижнів це буде, напевне, найбільш охоронюваний об’єкт у країні. Співчуваю нашим евакуйованим, бо вже знаю, що таке перебувати під особистою охороною, а в них охорона буде набагато серйозніша, ніж у президента», – пояснив глава держави.

Зеленський написав про іншу небезпеку та нагадав приклад Франції.

«Небезпека – забути про те, що всі ми люди, і всі ми – українці. Кожен із нас. Включно з тими, хто опинився в Ухані під час епідемії. Коли Франція евакуювала людей з Уханя і їх привезли до одного з міст, реакція в мешканців цього міста була одна: вони турбувалися про життя і здоров’я своїх співгромадян, співчували тим, хто опинився в складній ситуації. Навіть у Казахстані, коли наш літак з Уханя сів на дозаправку й доправив казахстанського громадянина, не було жодних протестів і блокувань. Навпаки, усі дякували й раділи, що людина нарешті вдома», – пояснив він.

Він засудив спроби перекрити траси, блокувати шпипіталі, «не пустити громадян України до України».

«Рятувати, евакуювати, обмінювати. Україна не здаватиме своїх. Такою буде державна політика – я це гарантую. Але такою самою має бути й реакція суспільства – я на це дуже сподіваюся», – цитує главу держави ОПУ.

Нагадаємо, борт із евакуйованими українцями прилетів до аеропорту «Бориспіль», але лише для дозаправки. Далі він полетить до Харкова.

Раніше борт близько години колами літав на стику Полтавської, Харківської та Дніпропетровської областей.

Український літак везе з Уханя 48 українців і 29 іноземців – громадян Ізраїлю, Норвегії, Чорногорії, Аргентини, Панами, Коста-Ріки, Домінікани, Еквадору та Іспанії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: