МОЗ просить СБУ відреагувати на фейки про коронавірус

Читать на русском
МОЗ попросив СБУ з'ясувати, звідки в Україні поширюється фейкова інформація про випадки зараження небезпечним коронавірусом.

Міністерство охорони здоров'я просить Службу безпеки відреагувати на появу недостовірної інформації щодо випадків зараження китайським коронавірусом в Україні.

Про це повідомила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька в Facebook. За її словами, така штучна паніка створюється з метою дискредитаціїї МОЗ.

ВООЗ з'ясувала тривалість інкубаційного періоду коронавірусу COVID-19Всесвітня організація охорони здоров'я навела оціночні дані, згідно з якими інкубаційний період при викликаному новим коронавірусом захворюванні становить в середньому п'ять-шість днів.

«Сьогодні вранці нібито від імені Міністерства охорони здоров'я і Центру громадського здоров'я був поширений фейк про те, що в Україні нібито виявлені випадки зараження коронавірусом. Я маю всі підстави вважати, що такі речі мають ознаку спланованою інформаційної атаки проти Міністерства охорони здоров'я. Тому я звернулася до голови Служби безпеки України з проханням відреагувати на ці випадки», - написала Скалецька.

Нагадаємо, за офіційними даними Міністерства охорони здоров'я, на сьогоднішній день в Україні не зафіксовано жодного випадку інфікування китайським вірусом COVID-19.

Раніше в ВООЗ заявили про відсутність даних щодо стійкої передачі коронавіруса від людини до людини поза Китаєм.

Також в ВООЗ спростували міфи про китайський коронавірус.

Тим часом кількість жертв коронавірусу в Китаї перевищила 2 тисячі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: