В Авакова підтвердили, що українців з Уханя розмістять на Полтавщині

Читать на русском
Спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції евакуйованих українців з Уханя буде доправлено на територію медичного центру Нацгвардії Нові Санжари.

Спеціальним транспортом ДСНС України в супроводі та під охороною поліції евакуйованих українців з Уханя буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари» в Полтавській області.

Як повідомили у пресслужбі МВС, після прибуття усіма особами на борту буде пройдено належний прикордонний контроль із дотриманням усіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров’я в спеціальній відокремленій зоні летовища.

Зеленський розповів, куди поселять евакуйованих українців з КитаюПрезидент України Володимир Зеленський розповів, куди поселять евакуйованих українців із Китаю. Вони житимуть у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах.

«Протягом 14 днів там вони перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки», – зазначили в МВС.

У МВС додали, що на борту повітряного судна авіакомпанії SkyUp перебувають 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і лікарі, які супроводжують.

Перевірки стану їхнього здоров’я, проведені китайською владою під час посадки на борт у КНР, під час проміжної посадки в м. Алмати у Казахстані, а також контроль їхнього стану на борту літака під час польоту фаховими лікарями МОЗ України підтвердили, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими.

Раніше Зеленський розповів, куди поселять евакуйованих українців із Китаю і засудив спроби перекрити траси, блокувати шпиталі, щоб «не пустити громадян України до України».

Нагадаємо, борт із евакуйованими українцями прилетів до аеропорту «Бориспіль», але лише для дозаправки. Далі він полетить до Харкова.

Раніше борт близько години колами літав на стику Полтавської, Харківської та Дніпропетровської областей.

Український літак везе українців і 29 іноземців – громадян Ізраїлю, Норвегії, Чорногорії, Аргентини, Панами, Коста-Ріки, Домінікани, Еквадору та Іспанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: