Геращенко показав санаторій для евакуйованих із Китаю українців

Читать на русском
У МВС показали умови санаторію в Полтавській області, в якому проведуть два тижні на карантині евакуйовані з Китаю українці.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко опублікував фото санаторію в селищі Нові Санжари Полтавської області, в якому розмістять на карантин евакуйованих з Уханю громадян України.

Фото медцентру він виклав на своїй сторінці в Facebook у четвер, 20 лютого.

«Санаторій МВС у Нових Санжарах готовий прийняти на 14-денний карантин українців, евакуйованих із КНР», - написав Геращенко.

За його словами, під час обсервації за прибулими з охопленого коронавірусом Уханю будуть доглядати кваліфіковані лікарі і медсестри. Безпеку і спокій українців у найближчі два тижні забезпечить поліція, рятувальники та інші структури МВС, додав Геращенко.

«Істерія, яка роздувається зараз окремими особистостями, невдовзі закінчиться», – зазначив заступник голови МВС.

Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, стало відомо, що 48 українців і 29 іноземців (громадян Ізраїлю, Норвегії, Чорногорії, Аргентини, Панами, Коста-Ріки, Домінікани, Еквадору та Іспанії) привезуть із Китаю і розмістять вуПолтавській області, у санаторії «Нові Санжари».

Літак з евакуйованими вже прибув до Харкова, звідти людей заберуть автобуси ГСЧС.

У МВС повідомляли, що після прибуття всі українці та іноземці будуть ізольовані на карантин на 14 днів. Навколо карантинної зони буде створено подвійне кільце захисту.

Водночас у Полтавській області розгорілися протести – місцеві жителі вимагають не розміщувати евакуйованих у Нових Санжарах. Люди перекривають дороги до медцентру та палять шини.

До місця подій стягнули силовиків на БТРах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: