Ердоган відповів на заклики США зупинити операцію в Сирії

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що не зупинить операцію в Сирії, незважаючи на заклики США та інших країн.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що не зупинить операцію в Сирії, незважаючи на заклики США та інших країн.

«До нас надходять погрози і праворуч, і ліворуч, щоб зупинити цю операцію», - сказав Ердоган в п'ятницю, 11 жовтня, виступаючи в Стамбулі.

Він зазначив, що раніше говорив президенту США Дональда Трампа і іншим лідерам про необхідність зупинити підтримку курдських формувань, однак цього зроблено не було.

«А тепер уже ми не відступимо», - зазначив Ердоган.

За його словами, антитерористичні операції, які Туреччина проводить на півночі Іраку і Сирії, що не націлені на територіальну цілісність і суверенітет цих країн. За його словами, країна веде боротьбу не з курдами, а з терористичними організаціями.

«Ми забезпечимо безпеку наших кордонів і повернення сирійських біженців до своїх домівок», - цитує турецького лідера «РІА Новини».

Раніше 11 жовтня глава Пентагону Марк Еспер в ході бесіди з турецьким міністром національної оборони Хулуси АКАР закликав припинити військову операцію в Сирії. Еспер попередив Акара, що вторгнення Туреччини може мати «серйозні наслідки» для цієї країни.

Пізніше глава американського мінфіну Стівен Мнучін заявив, що президент США надасть відомству широкі повноваження на запровадження істотних санкцій щодо Туреччини через її військову операцію в Сирії.

9 жовтня Анкара оголосила про початок операції «Джерело миру» в Сирії. Метою військових дій проголошено повернення сирійських біженців на батьківщину і забезпечення миру в регіоні. Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган пообіцяв зберегти територіальну цілісність Сирії і спрямувати сили проти забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану (РПК) і терористів ІД.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: