ЗМІ повідомили про стягування Туреччиною військ на кордон із Сирією

Читать на русском
Турецька влада стягує важку бронетехніку в район Акчакале на кордоні з Сирією. Військові готуються до великої операції зі звільнення території на півночі республіки від курдських формувань.

Турецька влада стягує важку бронетехніку в район Акчакале на кордоні з Сирією. Військові готуються до великої операції зі звільнення території на півночі республіки від курдських формувань.

Очевидці викладають в Мережу кадри перекидання техніки. На них, зокрема, видно армійські тягачі, що перевозять танки, повідомляє ТАСС.

Перекидання відбувається на тлі заяви президента Туреччини Тайіпа Ердогана про те, що рішення про проведення операції на півночі Сирії на схід від Євфрату може бути ухвалено «сьогодні або завтра».

У серпні в Анкарі пройшли турецько-американські переговори щодо створення зони безпеки на півночі Сирії. Тоді сторони домовилися організувати координаційний центр зі спільних операцій і планованої зони. Однак, як пізніше заявляв Ердоган, якщо США будуть затягувати формування зони, Анкара почне операцію проти курдських сил, що контролюють цей регіон.

У США не підтримують масштабної військової операції. За неофіційною інформацією, в Білому домі готові були погодитися тільки на дії «помірного» масштабу. Вашингтону і Анкарі не вдалося домовитися - американський контингент відкликали з сирійсько-турецького кордону. Американський лідер Дональд Трамп попередив Туреччину про неприємності, якщо під час операції постраждають 50 військовослужбовців, які залишилися.

Раніше, 8 жовтня, сирійські курди заявили, що в разі виведення всіх військ США з прикордонної з Туреччиною зони, вони почнуть перемовини з Москвою і Дамаском, щоб врегулювати проблеми безпеки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: