Білий дім підтвердив завершення операції в Сирії

Читать на русском
У Трампа зазначили, що вся відповідальність за полонених бойовиків Ісламської держави на півночі Сирії лежатиме на Туреччині.

Білий дім офіційно підтвердив виведення Збройних сил США з північного регіону Сирії і покладення відповідальності на Туреччину за утримання захоплених бойовиків ІДІЛ у цьому регіоні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному адміністрацією президента Трампа після його розмови в понеділок, 7 жовтня, з президентом Туреччини Ердоганом, повідомляє Укрінформ.

«Туреччина незабаром просуватиме свою віддавно сплановану операцію в Північній Сирії. Збройні сили Сполучених Штатів не будуть підтримувати і не будуть залучатися до цієї операції, і сили США, перемігши територіальний «Халіфат ІДІЛ», більше не будуть перебувати в безпосередній близькості», - підкреслюється в офіційній заяві.

При цьому в Білому домі підкреслили, що вимагали від Франції, Німеччини та інших європейських країн, звідки багато захоплених найманців воювали на стороні ІДІЛ, повернути їх назад, у країну походження. Однак у європейських країнах відповіли відмовою, уточнили в адміністрації Трампа.

Як підкреслили в Білому домі, США не будуть утримувати захоплених бойовиків, оскільки це може дорого коштувати американським платникам податків.

«Тепер Туреччина несе відповідальність за всіх бойовиків ІДІЛ у цьому регіоні, захоплених протягом останніх двох років після поразки територіального "Халіфату", завданої Сполученими Штатами», - зауважили в адміністрації Трампа.

Президент США Дональд Трамп заявив, що зруйнує економіку Туреччини, якщо Анкара вживатиме будь-які дії, що виходять за рамки дозволеного.

«Як я вже говорив раніше, якщо Туреччина зробить щось, що я при всій своїй величезній і неперевершеній мудрості вважатиму таким, що виходить за рамки, я зітру економіку Туреччини з лиця землі», - написав американський лідер у своєму Twitter.

Він додав, що Туреччина разом з Європою та іншими країнами повинна звернути увагу на роль США в боротьбі з угрупованням «Ісламська держава», і зазначив, що Вашингтон зробив у цьому напрямку «набагато більше, ніж будь-хто міг очікувати». «Прийшла пора іншим силам у регіоні захищати свою територію», - підсумував президент США.

Раніше сьогодні президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив, що США почали виводити війська з північного сходу Сирії, де Туреччина має намір провести операцію зі створення зони безпеки.

Нагадаємо, 1 жовтня Туреччина почала односторонні військові дії в «безпечній зоні» на північному сході Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: