Туреччина розкрила військові плани в Сирії

Читать на русском
Глава МЗС Туреччини в ефірі телеканалу NTV розповів про плани турецької армії в Сирії на першому етапі військової операції.

Глава МЗС Туреччини в ефірі телеканалу NTV розповів про плани турецької армії в Сирії на першому етапі військової операції.

«Ми плануємо створити зону безпеки довжиною 120 км, потім - 400 км. Ширина - близько 30 км, знижувати її не плануємо», - наводить слова глави зовнішньополітичного відомства «РІА Новини» у четвер, 10 жовтня.

Днем раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосив про початок військової операції в Сирії під назвою «Джерело миру».

Основними цілями операції заявлені очищення прикордонній з Туреччиною сирійської території від сил самооборони сирійських курдів, створення там зони безпеки і розміщення сирійських біженців.

Ердоган пообіцяв зберегти територіальну цілісність Сирії і спрямувати сили проти забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану і терористів терористичного угрупування ІД.

До теперішнього моменту, за інформацією турецького Міноборони, на півночі Сирії знищені 174 терориста.

При цьому число постраждалих в результаті обстрілу сирійськими курдами з «Сил народної самооборони» турецьких міст Акчакале і Вираншехир досягло 18 людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: