Армія Туреччини оточила два прикордонних міста в Сирії

Читать на русском
Армія Туреччини і формування сирійської опозиції оточили два прикордонних міста на північному сході Сирії - Рас-ель-Айн і Телль-Аб'яд.
Фото - Al Jazeera.

Армія Туреччини і формування сирійської опозиції оточили два прикордонних міста на північному сході Сирії - Рас-ель-Айн і Телль-Аб'яд.

Згідно з інформацією Al Jazeera, турецькі війська з союзниками замкнули кільце оточення після того, як встановили контроль над 11 населеними пунктами, розташованими в околицях цих міст.

Туреччина приступила до наземного етапу операції «Джерело світу»Збройні сили Туреччини перетнули в середу кордон з Сирією і приступили до проведення наземного етапу нової транскордонної операції Джерело світу на схід від річки Євфрат.

У Рас-ель-Айн на півночі провінції Ракка турецькі військові увійшли в промислову зону, де ведуть перестрілки з бійцями курдських «Сил народної самооборони», а в Телль-Аб'яді озброєні опозиціонери витіснили курдських повстанців з передмість Ель-Ябса і Телль-Фандар. Місцеві ЗМІ також повідомляють про відступ курдських загонів із прикордонних районів. Разом із колонами біженців вони направляються всередину провінції Хасеке.

Нагадаємо, раніше «Сирійські демократичні сили» (СДС) заявили про знищення мінімум 14 турецьких військових на північному сході країни, де Туреччина проводить військову операцію.

Нагадаємо, 9 жовтня Ердоган оголосив про початок військової операції в Сирії на схід від річки Євфрат. Вона отримала назву «Джерело світу». Основними цілями військової операції, яку Анкара планує ще з весни, заявлені очищення прикордонній з Туреччиною сирійської території від сил самооборони сирійських курдів, створення там зони безпеки і розміщення знаходяться в Туреччині сирійських біженців.

Також Туреччина розкрила військові плани в Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: