США назвали операцію Туреччини в Сирії поганою ідеєю

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати не схвалюють і вважають поганою ідеєю турецьку військову операцію Джерело світу на північному сході Сирії.

Президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати не схвалюють і вважають «поганою ідеєю» турецьку військову операцію «Джерело світу» на північному сході Сирії.

Про це 9 жовтня інформує «РІА Новини» з посиланням на прес-службу Білого дому.

«Сьогодні вранці Туреччина <...> вторглася до Сирії. США не підтримують цей напад і ясно дали зрозуміти Туреччини, що ця операція є поганою ідеєю», - йдеться в заяві.

Раніше повідомлялося, низка європейських країн засудили військову операцію Туреччини. Зокрема, Франція, Німеччина і Великобританія закликали скликати Раду Безпеки ООН.

9 жовтня Ердоган оголосив про початок військової операції в Сирії на схід від річки Євфрат. Вона отримала назву «Джерело світу». Основними цілями військової операції, яку Анкара планує ще з весни, заявлені очищення прикордонній з Туреччиною сирійської території від сил самооборони сирійських курдів, створення там зони безпеки і розміщення знаходяться в Туреччині сирійських біженців.

Раніше 5 жовтня лідер Туреччини оголосив про готовність почати військову операцію, а 7 жовтня турецька авіація завдала удару по штабу сирійських курдських формувань. На наступний день Ердоган звинуватив США в бажанні створити зону безпеки не в інтересах Анкари.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: