В ООН зробили заяву щодо конфлікту в Сирії

Читать на русском
Генеральний секретар ООН закликав сторони, які беруть участь у військових діях в Сирії, бути максимально стриманими.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав сторони, які беруть участь у військових діях в Сирії, бути «максимально стриманими».

Як повідомив представника Гуттеріша Стефан Дюжаррік, ООН слідкує за ситуацією на північному сході Сирії та контактує з головними учасниками конфлікту, пише Associated Press.

До чого може привести розведення військ на Донбасі?У МЗС України повідомили, що розведення військ у Петрівському та Золотому, яке мало розпочатися 7 жовтня, не відбудеться, оскільки бойовики порушили домовленість.

Зокрема ООН хвилюють ризики, з якими зіткнуться мирні жителі, якщо буде загострення конфлікту в Сирії.

Нагадаємо, турецька авіація завдала удару по базі арабо-курдських загонів «сирійських демократичних сил» в сирійській провінції Хасеке.

Раніше SDF заявили, що сили США відійшли від прикордонних з Туреччиною територій на півночі Сирії, порушивши домовленості, досягнуті з союзними їм курдськими формуваннями.

Також президент США Дональд Трамп пригрозив зруйнувати економіку Туреччини, якщо країна вчинить будь-які дії, які він вважає «поза межами», після його рішення вивести американські сили з північного сходу Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: