ЄС закликав Туреччину зупинити операцію на північному сході Сирії

Читать на русском
Євросоюз закликав Анкару припинити військові дії на північному сході Сирії.Йдеться з посиланням на заяву глави європейської дипломатії Федеріки Могеріні.

Євросоюз закликав Анкару припинити військові дії на північному сході Сирії.

Про це 9 жовтня інформує «РІА Новини» з посиланням на заяву глави європейської дипломатії Федеріки Могеріні.

«У світлі турецької військової операції на північному сході Сирії ЄС підтверджує, що стійке рішення сирійського конфлікту не може бути досягнуто військовим шляхом. ЄС закликає Туреччину припинити односторонню військову акцію», - наводить агентство слова Федеріки Могеріні.

У заяві також говориться, що «односторонні дії Туреччини ставлять під загрозу прогрес, досягнутий глобальною коаліцією по розгрому ІД, членом якої є Туреччина».

За словами Федеріки Могеріні, військова акція в Сирії погіршить ситуацію в регіоні і страждання цивільного населення. Вона також додала, що ЄС не збирається надавати допомогу в стабілізації в тих областях, «де ігноруються права місцевого населення».

За даними SANA, турецька авіація завдала інтенсивні удари по місту Рас-ель-Айн, проводилися також артилерійські удари. Атаки зазнали і довколишні села Аль-Маджрафа, Аль-Машрафа і Хирбет-аль-Бана.

Раніше в цей же день президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосив про початок військової операції в Сирії на схід від річки Євфрат. Він зазначив, що операція спрямована проти забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану і терористів угруповання «Ісламська держава». Вона покликана усунути терористичну загрозу, створити безпечну зону і повернути сирійських біженців, які перебувають в Туреччині, на батьківщину.

7 жовтня США повідомили про відмову брати участь в операції Туреччини і виведення своїх військ з території, де проводиться зачистка. За даними ЗМІ, таке рішення було прийнято після телефонної розмови президента США Дональда Трампа з Ердоганом.

У той же день турецька авіація завдала удару по штабу сирійських курдських формувань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: