Турецькі війська почали перетинати кордон з Сирією – ЗМІ

Читать на русском
Військові підрозділи турецької армії в середу почали перетинати кордон з Сирією в регіоні, де Анкара має намір проводити операцію зі створення зони безпеки.

Військові підрозділи турецької армії в середу почали перетинати кордон з Сирією в регіоні, де Анкара має намір проводити операцію зі створення зони безпеки.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на турецького чиновника.

«Турецькі війська почали перетинати кордон на північному сході Сирії, щоб змусити підтримуваних США курдських бійців відійти від кордону», - наводить агентство слова джерела.

Міністр національної оборони Туреччини Хулуси Акар при цьому зазначив, що «наразі триває процес перекидання військ до кордону і підготовка до проведення операції».

Президент Туреччини Тайіп Ердоган 1 жовтня повідомив, що Анкара має намір самостійно створити зону безпеки на сході від річки Євфрат в Сирії, оскільки не змогла досягти бажаного результату на переговорах з американською стороною. 6 жовтня Ердоган провів телефонні переговори з президентом США Дональдом Трампом, за підсумками яких Білий дім повідомив, що Вашингтон не стане підтримувати і не братиме участі у військовій операції Туреччини на півночі Сирії, а американські військові не перебуватимуть поблизу місця її проведення.

7 жовтня президент Туреччини повідомив, що Сполучені Штати почали відводити війська з північного сходу Сирії, де Анкара мала намір провести операцію зі створення зони безпеки. Трамп, своєю чергою, зазначив, що якщо Туреччина «зробить що-небудь, що виходить за рамки гуманності, то зіткнеться з погрозами руйнування економіки».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: