Туреччина почала військову операцію в Сирії

Читать на русском
Ердоган також зазначив, що мета операції - зруйнувати зону, підконтрольну терористам, у південних кордонів Туреччини, забезпечити мир і стабільність в Сирії.

Військову операцію в північній Сирії почали Збройні сили Туреччини. Президент Реджеп Ердоган оголосив про початок відповідної операції з кодовою назвою «Джерело миру».

Про це передає ВВС у середу, 9 жовтня.

Президент Туреччини заявив, що намагається створити «безпечну зону», очищену від бойовиків курдської міліції, яких Туреччина вважає терористами.

Ердоган також зазначив, що мета операції - зруйнувати зону, підконтрольну терористам, у південних кордонів Туреччини, забезпечити мир і стабільність у Сирії.

Представник курдських сил на півночі Сирії одночасно заявив, що турецькі військові літаки почали атаку на їх позиції, передає AP.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що військові підрозділи турецької армії в середу, 9 жовтня, почали перетинати кордон з Сирією в регіоні, де Анкара має намір проводити операцію зі створення зони безпеки.

Також нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган прибуде в США 13 листопада і проведе переговори з американським лідером Дональдом Трампом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: