У ПЦУ пояснили, як конфлікт вплинув на кількість парафій

Читать на русском
Протиріччя між патріархом Філаретом і предстоятелем митрополитом Епіфанієм знизили кількість переходів громад до нової церкви.

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) пояснив причини суттєвого зниження кількості переходів релігійних громад до новоствореної ПЦУ.

Як пише «Слово і Діло», про це він у середу, 15 травня, розповів в інтерв'ю Громадському.

Зокрема, митрополит зазначив, що внутрішній конфлікт в ПЦУ сигналізує про неблагополуччя в цій церкві.

«Це реалія сьогоднішнього дня і я пов'язую це з конфліктом. Якби у нас не було внутрішнього конфлікту, який показує для зовнішніх, що щось там не те», - сказав єпископ Олександр.

На його думку, виниклий конфлікт має перемогти соборна думка церкви.

«Конфлікт повинен подолати «соборний розум». Або це буде Собор, внутрішнє розуміння, яке зніме цю напругу, проте я переконаний, що повинна прозвучати офіційна позиція від глави Православної церкви України, який повинен відповісти на певні питання», - зазначив Драбинко.

Також він висловив упевненість, що «оскільки вже на весь світ прозвучало слово патріарха Філарета, має прозвучати відповідь блаженнійшого митрополита Епіфанія».

Нагадаємо, Філарет звинуватив митрополита Епіфанія в порушенні неофіційних угод, згідно з якими, той нібито повинен був віддати йому керівництво церквою.

У свою чергу у Вселенського патріарха Варфоломія назвали брехнею заяви Філарета.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: