Епіфаній допустив об'єднання з УГКЦ

Читать на русском
Предстоятель Православної церкви України розповів, що обговорював на зустрічі з главою УГКЦ Святославом.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній не відкидає можливості в майбутньому об'єднання ПЦУ і Української греко-католицької церкви.

Про це пише «Слово і Діло».

Стала відома реакція Константинополя на конфлікт у ПЦУКонстантинополь з жахом спостерігає за конфліктом між митрополитом Епіфанієм та почесним патріархом Філаретом.

«На зустрічі з Блаженнішим Святославом ми говорили про подальше поглиблення нашої співпраці. У цій співпраці ми дійдемо діалогу, а вже діалог визначить, чи зможемо ми об'єднатися. Теоретично це в майбутньому можливо. Але це залежить від того, як ми будемо співпрацювати, підтримувати ці дружні відносини, прагнути цієї єдності. В майбутньому всі православні повинні об'єднатися в єдину Церкву», - зазначив Епіфаній в інтерв'ю на каналі Еспрессо.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про конфлікт між почесним патріархом ПЦУ Філаретом і митрополитом Епіфанієм. Причина в тому, що Філарет виступає за відновлення структури ліквідованої УПЦ КП і свого впливу на церкву, тоді як оточення митрополита Епіфанія схильне підтримувати «грецький лад» ПЦУ, запропонований Фанаром.

Повернення Української Православної Церкви в структуру Київського патріархату означатиме втрату Томосу і всіх досягнень церковної незалежності, заявив Епіфаній.

Православна церква України була створена на об'єднавчому соборі в Софії Київській 15 грудня 2018 року, її предстоятелем був обраний митрополит Епіфаній. В рамках створення нової канонічної церкви УПЦ КП і УАПЦ були офіційно розпущені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: