Філарет пояснив, чому в зверненні до вірян згадав ім'я Коломойського

Читать на русском
Почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет на прес-конференції щодо останніх подій навколо Української православної церкви пояснив, чому у зверненні до вірян згадав ім'я бізнесмена Ігоря Коломойського

Почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет на прес-конференції щодо останніх подій навколо Української православної церкви пояснив, чому у зверненні до вірян згадав ім'я бізнесмена Ігоря Коломойського.

Як пише «Слово і Діло», про це передає «Главком».

Церковний конфлікт: чим спровокований та якими можуть бути наслідкиПочесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зібрав у Володимирському соборі в Києві архієреїв Православної церкви України. Епіфаній не з'явився на спільне богослужіння.

За словами почесного патріарха, Коломойський справедливо оцінив, що Київський патріархат створив Філарет.

Нагадаємо, Філарет оцінив підтримку майбутнім президентом України Володимиром Зеленським та олігархом Ігорем Коломойським Київського патріархату. Про це він написав у Facebook, виступивши зі зверненням до всієї української православної пастви у зв'язку з імовірним розколом у ПЦУ.

Також він виступив із критикою чинного глави держави Петра Порошенка і спростував звинувачення в тому, що домагається влади у Церкві.

Як відомо, Філарет у своєму зверненні до вірян 14 травня закликав предстоятеля ПЦУ Епіфанія «нічого не робити всередині церкви» без його згоди.

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

9 січня Томос підписали усі члени синоду Вселенського патріархату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: