Луценко озвучив масштаби корупції в «Укроборонпромі»

Читать на русском
Генпрокурор заявив, що за чотири роки від злочинів в Укороборонпромі держава втратила понад 350 млн грн.

Після 2014 року внаслідок правопорушень на підприємствах державного концерну Укроборонпром збитки склали понад 350 млн грн.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час засідання РНБО.

Порошенко розповів, що розслідування щодо корупції в оборонці базується на витоку данихПрезидент Петро Порошенко заявив, що розслідування журналістів щодо корупції в оборонній сфері базується на витоку даних з правоохоронних органів.

«За цей період внесено в ЄРДР 480 кримінальних правопорушень на підприємствах державного концерну Укроборонпром. Встановлено збитків на загальну суму понад 350 млн грн, з яких підтверджено ревізіями та експертизами суму понад 65 млн грн. З урахуванням цифри за поточний рік, пов'язаної з широко відомою фірмою Оптимумспецдеталь, це вже близько 100 млн грн. В результаті, повідомлено про підозру 112 особам, з яких 6 директорів оборонних підприємств, один - колишній генеральний директор і кілька начальників відділів, інженерів і т.д.» - сказав генпрокурор.

За його словами, триває кримінальне провадження за 150 кримінальними справами. До суду направлено 11 проваджень, винесено 86 вироків щодо 77 осіб.

«Мова не про покарання дрібних цапів-відбувайлів, а про реальних посадових осіб, які допускають ті чи інші правопорушення», - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що ГПУ оголосила підозру ще одному фігуранту справи про корупцію в оборонці. Керівнику ТОВ Оптиумспецдеталь Андрію Рогозі, який фігурує в розслідуванні про корупцію в Укроборонпромі, оголосили підозру в ухиленні від сплати податків на суму 26,6 млн грн.

Нагадаємо, згідно з розслідуванням журналістів, підприємства Укроборонпрому купували деталі, поставлені контрабандою з Росії групою ділків. При цьому ціни на деталі завищувалися в кілька разів.

Учасниками схеми з розкрадань в оборонному комплексі є заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор з другом і директор Укроборонпрому Павло Букін. У вказаній схемі також нібито задіяні керівники оборонних структур різних рівнів.

У відповідь на розслідування Укроборонпром звинуватив журналістів у маніпуляціях.

Наразі відкрито кілька кримінальних справ, затримано п'ятьох чиновників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: