Розкрадання в «Укроборонпромі»: відсторонені два директори заводів

Читать на русском
Філоненко і Морозова усунули в зв'язку з розслідуванням журналістів про розкрадання в оборонній сфері.
Голова Укроборонпрому Букін також є фігурантом розслідування журналістів про розкрадання в оборонці

Директор Державного підприємства «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова» Олексій Бабич і директор ДП «Ізюмський приладобудівний завод» Сергій Філоненко відсторонені від своїх посад.

Корупційні схеми в оборонному секторі: чи вдарить це по ПорошенкуГладковський звернувся до правоохоронних органів із заявою про перевірку оприлюднених у журналістському розслідуванні Bihus.Info фактів про незаконні оборудки при закупівлях в армії.

Про це повідомив генеральний директор Укроборонпрому Павло Букін, передає «Слово і Діло» з посиланням на Цензор.НЕТ.

Таким чином, Філоненко і Морозова усунули в зв'язку з розслідуванням журналістів про розкрадання в оборонній сфері.

«У зв'язку з суспільним резонансом, викликаним оприлюдненням інформації програми «Наші гроші», і для забезпечення належних умов для відповідного розслідування правоохоронними органами відсторонити від посади директора ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. О. Морозова» Бабича А.О. та директора ДП «Ізюмський приладобудівний завод» Філоненка С.В.», - повідомив він.

Нагадаємо, раніше в Укроборонпромі заявили, що розслідування програми «Наші гроші» про причетність керівництва концерну до розкрадань містить маніпуляції. Зокрема, в концерні вважають некоректним оцінювати зміст інформації, викладеної в розслідуванні, так як журналісти не вказали її джерела. У той же час підкреслюється, що дані про діяльність ТОВ «Оптімумспецдеталь» могли бути отримані в рамках декількох кримінальних проваджень.

Раніше САП порушила провадження з розслідування журналістів «Наші гроші».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: