Розкрадання в оборонній сфері: Луценко анонсував вручення підозр

Читать на русском
Луценко заявив, що наступного тижня планує пред'явити підозри всім винним у розкраданні в оборонній сфері.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що наступного тижня планує пред'явити підозри «всім винним» у розкраданні в оборонній сфері.

Як пише «Слово і Діло», про це він розповів в інтерв'ю телеканалу «Прямий».

Смешко обіцяє викорінити корупцію в оборонній сферіСказано 30 січня 2019 р.Статус обіцянки: Архів

Луценко зазначив, що контрабанду військових запчастин для української техніки з Росії під час війни вважає прийнятною. За словами генпрокурора, неприйнятним і абсолютно аморальним є те, що окрема група людей наживатся на такому бізнесі.

«Планую на наступному тижні пред'явити підозру всім винним, і показати суспільству, що ця фірма, як і десятки до неї, буде відповідати згідно з чинним законодавством. Підозра буде вручена тому підприємству, яке переводило зароблені кошти в готівку, не сплачуючи жодних податків. І, власне, це підприємство буде предметом підозри», - заявив Луценко.

Раніше стало відомо, що фігурантам справ про розкрадання в оборонці повідомили про підозру.

Корупційні схеми в оборонному секторі: чи вдарить це по ПорошенкуГладковський звернувся до правоохоронних органів із заявою про перевірку оприлюднених у журналістському розслідуванні Bihus.Info фактів про незаконні оборудки при закупівлях в армії.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, учасниками схеми з розкрадань в оборонному комплексі є заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор з другом і директор Укроборонпрому Павло Букін.

У вказаній схемі також нібито задіяні керівники оборонних структур різних рівнів.

В Укроборонпромі звинуватили журналістів у маніпуляціях, крім цього, Гладковський попросив припинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.

Національне антикорупційне бюро почало досудове розслідування.

Аналітики «Слова і Діла» з'ясували, що за корупційний скандал в оборонці і чи покарають когось за розкрадання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: