Порошенко закликав НАБУ розслідувати розкрадання в оборонній сфері

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко закликав Національне антикорупційне бюро розслідувати оприлюднені в ЗМІ дані про махінації під час закупівлі в оборонній сфері.

Президент України Петро Порошенко закликав Національне антикорупційне бюро розслідувати оприлюднені в ЗМІ дані про махінації під час закупівлі в оборонній сфері.

Про це він заявив під час візиту до Миколаєва 4 березня, передає «Слово і Діло».

Корупційний скандал в оборонці: чи покарають когось за розкраданняЛуценко заявив, що слідство щодо масштабного розкрадання в секторі оборони, про яке йдеться в журналістському розслідуванні Bihus.info, перебуває на фінальній стадії. Чи будуть арешти, поговорили з експертами.

«Я публічно звертаюся до НАБУ із закликом розслідувати резонансні публікації і розставити всі крапки над «і». Якщо хтось винен - ​​до відповідальності, хто сумлінно працює на зміцнення обороноздатності - тим дати можливість захистити своє чесне ім'я», - підкреслив Порошенко.

Він додав, що вперше дозволяє собі звернутися до керівництва НАБУ, адже це «новий антикорупційний орган із репутацією незалежною від української влади - президента, уряду, парламенту».

«Увечері (4 березня, - ред.) планую переговорити по телефону з керівництвом НАБУ», - повідомив глава держави.

Нагадаємо, 25 лютого команда журналістських розслідувань Bihus.Info (програма «Наші гроші») представила фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладківський, син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладківського, разом із Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-«прокладки» постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі із українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко анонсував вручення підозр у справі про розкрадання в оборонній сфері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: