Порошенко розповів, що розслідування щодо корупції в оборонці базується на витоку даних

Читать на русском
Президент Петро Порошенко заявив, що розслідування журналістів щодо корупції в оборонній сфері базується на витоку даних з правоохоронних органів.

Президент Петро Порошенко заявив, що розслідування журналістів щодо корупції в оборонній сфері базується на витоку даних з правоохоронних органів.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у середу, 6 березня, під час засідання Ради національної безпеки й оборони.

«Після виходу резонансної журналістської передачі щодо можливих зловживань у сфері закупівель в Укроборонпромі, яке базувалося на витоку інформації з правоохоронних органів, ... я підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони», - сказав Порошенко.

Він також додав, що «хотів би поговорити про те, що там правда, а що - ні».

Нагадаємо, команда журналістів Bihus.Info представила серію розслідувань щодо корупції в оборонній сфері, у яких стверджується, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом з Віталієм Жуковим і спільниками.

Згідно з розслідуванням журналістів, підприємства «Укроборонпрому» купували деталі, поставлені контрабандою з Росії групою ділків. При цьому ціни на деталі завищувалися в кілька разів.

Учасниками схеми з розкрадань в оборонному комплексі є заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор з другом і директор «Укроборонпрому» Павло Букін. У вказаній схемі також нібито задіяні керівники оборонних структур різних рівнів.

У відповідь на розслідування Укроборонпром звинуватив журналістів у маніпуляціях.

Наразі відкрито кілька кримінальних справ, затримано п'ятьох чиновників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: