Розкрадання в оборонці: «Укроборонпром» відповів на нові звинувачення

Читать на русском
Нові дані про корупцію в Укроборонпромі на ремонті літаків за міжнародним контрактом є маніпуляцією.

Нові дані про корупцію в «Укроборонпромі» на ремонті літаків за міжнародним контрактом є маніпуляцією.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби концерна, пише «Слово і Діло».

Корупційний скандал в оборонці: чи покарають когось за розкраданняЛуценко заявив, що слідство щодо масштабного розкрадання в секторі оборони, про яке йдеться в журналістському розслідуванні Bihus.info, перебуває на фінальній стадії. Чи будуть арешти, поговорили з експертами.

У концерні зазначили, що оприлюднена програмою «Наші гроші» інформація «має ознаки маніпуляцій».

«Інформація про так званий семикратне підвищення ціни на прилади для Ан-26 є некоректною. У договорі з іноземним замовником було передбачено встановлення на два літака комплектів висотомірів по три прилади в кожному. Згідно з умовами договору зазначені прилади мали замінити на нові, виготовлені не пізніше 2015 року», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що єдиною компанією, яка погодилася доставити прилади, був «АН-Сервіс». В «Укроборонпромі» підкреслили, що не коментують питання доставки висотомірів до України.

«У той же час зазначаємо, що категорично некоректним є твердження журналістів про вартість товарів без повного розуміння всіх нюансів формування митної вартості», - зазначили в концерні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ затримало діючого і колишнього директорів «Спецтехноекспорта» за розкрадання в оборонній сфері.

Зазначимо, засідання РНБО щодо реформування «Укроборонпрому» відбудеться цього тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: