Порошенко виступає з доповіддю на засіданні РНБО

Читать на русском
Рада національної безпеки і оборони в середу, 6 березня, з ініціативи президента Петра Порошенка зібралася на засідання, присвячене реформуванню Укроборонпрому.

Рада національної безпеки і оборони в середу, 6 березня, з ініціативи президента Петра Порошенка зібралася на засідання, присвячене реформуванню Укроборонпрому.

Як пише «Слово і Діло», глава держави виступить з доповіддю. Інша частина засідання проходитиме в закритому режимі.

Нагадаємо, під час поїздки до Миколаєва 4 березня Порошенко повідомив, що звільнив заступника глави РНБО Олега Гладковського, який фігурує в розслідуванні журналістів з корупції в оборонному секторі. Також президент доручив провести засідання РНБО з питань реформування Укроборонпрому і посилення прозорості його діяльності, розширення урядового, парламентського і громадського контролю за діяльністю оборонного сектора.

Згідно з розслідуванням журналістів, підприємства Укроборонпрому купували деталі, поставлені контрабандою з Росії групою ділків. При цьому ціни на деталі завищувалися в кілька разів.

Учасниками схеми з розкрадань в оборонному комплексі є заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор з другом і директор Укроборонпрому Павло Букін. У вказаній схемі також нібито задіяні керівники оборонних структур різних рівнів.

У відповідь на розслідування Укроборонпром звинуватив журналістів у маніпуляціях.

Наразі відкрито кілька кримінальних справ, затримано п'ятьох чиновників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: