В «Укроборонпромі» пояснили механізми закупівель комплектуючих для ОПК

Читать на русском
Також Букін розповів, що був визначений уповноважений орган таємних закупівель комплектуючих із РФ. За його словами, було схвалено постанову Кабінету міністрів.
Павло Букін

Механізми закупівель критичного імпорту комплектуючих для оборонно-промислового комплексу в умовах воєнного часу проходять узгодження в Кабінеті міністрів.

Про це заявив голова «Укроборонпрому» Павло Букін, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор.НЕТ».

Третій зайвий: чи зможе Міноборони купувати зброю в США без участі «Укроборонпрому»Верховна Рада ухвалила закон, який дозволить швидше закуповувати американську зброю для української армії.

Букін прокоментував ситуацію, за якої невеликі компанії в 2014-2015 роках возили комплектуючі з Росії. На питання: «Це було централізовано та поставлено під контроль спецслужб?», Букін заявив, що «Укроборонпром» скасував централізацію закупівель та процедуру кваліфікації.

«Концерн скасував централізацію закупівель та процедуру кваліфікації. Ми контролюємо закупівлі за зовнішніми параметрами, які видно із смарт-тендерів, в процесі оголошення торгів. Це досить ефективний інструмент контролю», - розповів він.

За його словами, концерн вийшов на Prozorro.Sales із продажу активів. Букін зазначив, що зайве майно, і залишки від виробничої діяльності реалізуються через електронні майданчики.

«Якщо говорити безпосередньо про так звані сірі майданчики, то вони нам ще потрібні... Я з першого дня просив державу: допоможіть вирішити питання. Щоб ми отримували критичний імпорт із певного джерела: нехай це будуть спецслужби, або будь-який інший уповноважений державою орган. Там би отримували інформацію з закритого каталогу і забезпечували «Укроборонпрому» поставки», - розповів Букін.

Також Букін розповів, що був визначений уповноважений орган таємних закупівель комплектуючих із РФ. За його словами, було схвалено постанову Кабінету міністрів. Механізми узгоджуються у Міністерстві фінансів. Однак зазначив, що залишилося вирішити процедурно-фінансові питання з приводу оформлення документів.

Нагадаємо, раніше в «Укроборонпрому» заявили, що розслідування програми «Наші гроші» про причетність керівництва концерну до розкрадань містить маніпуляції.

Раніше Рада доручила ТСК провести розслідування матеріалів по розкраданнях в оборонці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: