Розкрадання в оборонці: Луценко прокоментував журналістські розслідування

Читать на русском

До 2014 журналістські розслідування призводили лише до фіксації фактів для майбутніх проваджень.

До 2014 журналістські розслідування призводили лише до фіксації фактів для майбутніх проваджень.

Як пише «Слово і Діло», про це у Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

За його словами сьогодні «гучні журналістські розслідування базуються на матеріалах слідства і лише на деякий час випереджають процесуальні дії правоохоронців».

«Як я заявляв раніше, справа ГПУ про кримінальну діяльність «Оптимумспецдеталь» при поставці товарів «Оборонпрому» вийшла на фінал. Після отримання остаточного Акту податкової перевірки керівнику фірми було оголошено про підозру в ухиленні від сплати податків на суму 26,6 млн грн. Після експертизи переписки Рогози можливими стануть і підозри іншим фігурантам провадження. Принагідно нагадаю, що у цій же справі Рогозі і двом його співучасникам - працівникам СБУ ще в 2018 було пред‘явлене обвинувачення в шахрайстві, яке по зараз по суті розглядається в Печерському суді», - пояснив Луценко.

Раніше Порошенко закликав НАБУ розслідувати розкрадання в оборонній сфері.

Нагадаємо, 25 лютого команда журналістських розслідувань Bihus.Info (програма «Наші гроші») представила фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом із Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-«прокладки» постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі із українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: