Луценко запропонував план доставок деталей із Росії

Читать на русском
Луценко запропонував у закритому рішенні РНБО скласти список підприємств, які доставляють військові деталі з Росії.

Генеральний прокурор Юрій Луценко запропонував у закритому рішенні РНБО скласти список підприємств, які доставляють військові деталі з Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у середу, 6 березня, під час засідання РНБО.

Ілля КиваНародний депутат України
Кива пообіцяв, що вищою мірою покарання за розкрадання державного бюджету буде смертна караСказано 25 січня 2019 р.Статус обіцянки: Архів

«Моя пропозиція зводиться до такого - підприємства, які постачають необхідні деталі, вузли, агрегати з країни-агресора, не повинні обчислюватися тисячами. Їх порядок повинен бути чітко виписаний у закритому рішенні РНБО, їхня кількість повинна бути обмежена, а ще краще, щоб вони звелися до філії одного з державних підприємств», - заявив Луценко.

За його словами, тоді чиновники зможуть «спокійно говорити суспільству, що ця робота потрібна», тому що не всі деталі можна виготовляти в Україні.

«І замість 5770 постачальників ми б мали, умовно кажучи, 20 постачальників з ризикових територій, які перебувають повністю під контролем усіх уповноважених на це державних органів», - зазначив Луценко.

Нагадаємо, що команда журналістів Bihus.Info представила серію розслідувань щодо корупції в оборонній сфері, у яких стверджується, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом з Віталієм Жуковим і спільниками через фірми-»прокладки» поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в кілька разів цінами.

Пізніше Порошенко розповів, що розслідування по корупції в оборонці базується на витоку даних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: