В «Укроборонпромі» підтвердили купівлю приладів у Росії

Читать на русском
Єдине підприємство, яке виробляє потрібні держконцерну прилади, знаходиться в Російській Федерації.

На літаки Ан-26 ставилися висотоміри тільки російського виробництва.

Як пише «Слово і Діло», про це на прес-конференції у вівторок, 5 березня, заявив перший заступник генерального директора ГК Укроборонпром Сергій Омельченко, повідомляє УНІАН.

Розкрадання в оборонці: «Укроборонпром» відповів на нові звинуваченняНові дані про корупцію в Укроборонпромі на ремонті літаків за міжнародним контрактом є маніпуляцією.

На питання, хто є виробником висотомірів, які ставилися на Ан-26, і хто їх випустив, Омельченко відповів: «Єдина компанія, яка виробляє такі висотоміри, - це підприємство Російської Федерації».

За словами Омельченка, завдяки вибору найкращої цінової пропозиції вдалося отримати цей товар. На зауваження, що раніше на прес-конференції Омельченко розповів, що краща пропозиція була тільки від однієї компанії, тому про який тоді тендер йдеться, він відповів: «Єдиний переможець зі своєю пропозицією, дійсно, надав кращу ціну. І він єдиний, хто зміг поставити цей висотомір».

Нагадаємо, згідно з новою інформацією журналістів-розслідувачів, які організували схему з постачання контрабандних деталей з РФ ділки купили висотоміри для Ан-26 за 84 тисячі доларів, а Укроборонпрому їх реалізували за 580 тисяч доларів. За даними журналістів, «відкати» в цій схемі отримали глава концерну Павло Букін і екс-заступник голови РНБО Олег Гладковський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: