ЗМІ дізналися, хто отримає владу після «виборів» у «ДНР»

Читать на русском
Вибори в ДНР були потрібні помічнику президента Росії Владиславу Суркову. Тепер уся влада в республіці за ним.

«Вибори» в «ДНР» були потрібні в першу чергу помічнику президента Росії Владиславу Суркову, який планує закріпити в Донецьку цілком лояльного Дениса Пушиліна.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в матеріалі «Новой газеты».

Його не вважають ідейною особою: став відомий переможець «виборів» у «ДНР»Вибори в ДНР перетворяться на просту формальність, тому що переможцем стане Денис Пушилін.

«Пушилін потрібен Суркову як гарант збереження контролю над цією територією. (З приходом Пушиліна – ред.) Реальний контроль над господарським і політичним життям «ДНР» отримали Владислав Сурков і Дмитро Козак», – ідеться в матеріалі.

Наголошується, що всі імпортні та експортні поставки одноосібно здійснюватиме компанія «Внешторгсервис», зареєстрована в Південній Осетії.

За Захарченка та «Ташкента» «Внешторгсервис» опікувався поставками по лінії металургійної продукції, а вугіллям займався контрольований «Ташкентом» торговий дім «Вугілля Донбасу».

«Тепер фінансові потоки регіону цілком підуть під «Внешторсервис». Пушилін при цьому нічим керувати не буде. Реальну владу та контроль над фінансами отримає прем'єр-міністр «ДНР» Олександр Ананченко, призначений самим Пушиліним за вказівкою кураторів», – наголошується в статті.

Жителі окупованого Донбасу були змушені проголосувати на псевдовиборах – ОБСЄСпостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ прокоментували проведення незаконних виборів «ДНР/ЛНР» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, у самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» 11 листопада проходило голосування на так званих «виборах».

Згідно з даними ЗМІ, в «ДНР» переміг Денис Пушилін, а в «ЛНР» – Леонід Пасічник.

В Європейському Союзі, США, Японії заявили, що проведення «виборів» у ОРДЛО – це порушення Мінських домовленостей.

Президент України Петро Порошенко заявив, що фейкові «вибори» на Донбасі ніким не будуть визнані, а Росія понесе відповідальність за їх проведення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: